Okładka | |
Tytuł | Żywienie w Turystyce - Grzesińska WSiP |
Autorzy | Wiesława Grzesińska, Danuta Gajewska |
ISBN | 8302073120 |
Wydawnictwo | WSiP |
Cena | 21.9 zł |
EAN | 9788302073120 |
Rok wydania | b.d. |
Opis | Opis Podręcznik zawiera wiadomości na temat znaczenia składników pokarmowych i ich wpływu na organizm człowieka oraz właściwości produktów spożywczych i zasad ich przechowywania w różnych warunkach. Przedstawiono zasady racjonalnego żywienia i układania jadłospisów. Towarzyszy im prezentacja nowszych osiągnięć w dziedzinie żywności i żywienia (makrobiotyki, zdrowa żywność). Omówiono zwyczaje żywieniowe w Polsce i w innych krajach oraz podstawy żywienia dietetycznego.Podręcznik jest przeznaczony dla uczniów szkół hotelarsko-turystycznych i gastronomicznych, kształcących kadry na potrzeby turystyki. wyd. I Dodatkowy opis wydania Strony: 208, Format: 15x20 cm, Rok wydania: 1999, oprawa broszurowa |
Dostępność | brak |
Do koszyka | Towar niedostępny |