Okładka | |
Tytuł | Zasady żywienia REA |
Autorzy | Ewa Superczyńska, Melania Żylińska-Kaczmarek |
ISBN | 8371415968 |
Wydawnictwo | REA |
Cena | 40.3 zł |
EAN | 9788371415968 |
Rok wydania | b.d. |
Opis | Opis Podręcznik jest przeznaczony dla zawodu kucharz małej gastronomii w zasadniczej szkole zawodowej. Zawiera podstawowe treści propagujące zdrowy styl życia, ujęte w kilku działach: znaczenie i zakres nauki o żywieniu; składniki odżywcze i ich rola w organizmie człowieka; gospodarka wodna organizmu; normy żywienia i wyżywienia; planowanie wyżywienia; żywienie człowieka chorego; zwyczaje żywieniowe w Polsce i na świecie; najnowsze osiągnięcia w dziedzinie żywności i żywienia. Treści podręcznika obejmują zagadnienia zawarte w podstawie programowej dla tego zawodu. Dodatkowy opis wydania Strony: 168, Format: 19x25 cm, Rok wydania: 2000, oprawa broszurowa |
Dostępność | brak |
Do koszyka | Towar niedostępny |