Okładka | |
Tytuł | Podst. przetwórstwa żywności cz. 1 empi2 WZ |
Autorzy | Jadwiga Jabłecka, Anna Zaworska |
ISBN | 8389654625 |
Wydawnictwo | eMPi2 |
Cena | 14 zł |
EAN | 9788389654625 |
Rok wydania | b.d. |
Opis | Opis Podręcznik opracgramu bloku tematycznego Podstawy przetwórstwa żywności, ujętego w dokumentacji programowej MENiS dla liceum profilowanego - profil rolniczo-spożywczy (nr dopuszczenia LP-RS/MENiS/2002.04.30). Podręcznik obejmuje treści programowe modułu 1 - "Składniki żywności" i części modułu 2 - "Operacje i procesy w przemyśle spożywczym". Przedstawiono m.in. podstawowe pojęcia związane z żywnością, źródła żywności i ich funkcje, wartość odżywczą i jakość zdrowotną żywności, a także operacje mechaniczne i termiczne w przemyśle spożywczym (np. czyszczenie, rozdrabnianie, mieszanie oraz gotowanie, rozparzanie itp. surowców roślinnych i zwierzęcych). Treści podręcznika uzupełniają liczne definicje, schematy, wykresy, tabele oraz tematyka do przemyślenia i wykonania. Dodatkowy opis wydania Strony: 90, Rok wydania: 2005, oprawa boszurowa |
Dostępność | brak |
Do koszyka | Towar niedostępny |