Okładka | |
Tytuł | Technika GIM 1-3 Czy wiesz co jesz WSiP |
Autorzy | b.d. |
ISBN | 8302076626 |
Wydawnictwo | WSiP |
Cena | 20.8 zł |
EAN | 9788302076626 |
Rok wydania | b.d. |
Opis | Opis Zawartość merytoryczna publikacji stanowi nową, w stosunku do obecnie istniejących na rynku księgarskim, propozycję doboru tematów i ich układu. Treści zostały wzbogacone o historię żywienia i nauki o żywności i żywieniu, wiadomości związane z polskimi tradycjami i obyczajami żywieniowymi, informacje nt. znakowania etykiet opakowań żywności zgodnie z najnowszymi przepisami prawnymi opartymi na legislacji Unii Europejskiej. Z innych zagadnień związanych z żywieniem mowa jest o planowaniu i robieniu zakupów, unikaniu zatruć pokarmowych, wpływie rozwoju techniki na codzienną pracę w kuchni, komputerach w sklepie, czyli o tajemnicach kas fiskalnych i wag elektronicznych.Umieszczone w książce tabele norm żywieniowych (ukierunkowane na młodzież) stanowią pomoc w planowaniu i przygotowywaniu posiłków. Ilustracje i zdjęcia doskonale uzupełniają tekst. Celem autorek jest upowszechnianie wiedzy na temat prawidłowego żywienia, co będzie prowadzić do zmiany na dobre nawyków żywieniowych młodych ludzi, a dalej całego społeczeństwa. Dodatkowy opis wydania Strony: 72, Format: A4, Rok wydania: 2008, oprawa broszurowa |
Dostępność | brak |
Do koszyka | Towar niedostępny |