Okładka | |
Tytuł | Ciastkarstwo podr do nauki zaw.cukiernik REA |
Autorzy | Praca zbiorowa |
ISBN | 8371414722 |
Wydawnictwo | REA |
Cena | 57 zł |
EAN | 9788371414725 |
Rok wydania | b.d. |
Opis | Opis Pozycja ta jest adresowana do przyszłych jak i już praktykujących cukierników i ciastkarzy. Jest to adaptacja jednego z najbardziej cenionych na świecie podręczników tego typu.Polska adaptacja, oprócz zasad ogólnych i przepisów międzynarodowych, zawiera klasyczne przepisy polskie. Autorzy książki przedstawili w sposób metodyczny najważniejsze zagadnienia z dziedziny ciastkarstwa: historia ciastkarstwa, podstawowe terminy fachowe, laboratorium cukiernicze i niezbędny sprzęt, przepisy bhp, podstawowe surowce, techniki magazynowania, techniki wykonania ciast i kremów, dekorowanie ciast i deserów, przepisy (ciasta i desery).Jest to najnowocześniejszy podręcznik, uwzględniający wszystkie najnowsze tendencje dietetyczne, niezbędne w pracy współczesnego cukiernika i ciastkarza. Bogato ilustrowany, zawiera 700 barwnych ilustracji i tabel. Dodatkowy opis wydania Strony: 359, Format: 220 X 300 mm, Oprawa: twarda |
Dostępność | brak |
Do koszyka | Towar niedostępny |