Okładka | ![]() |
Tytuł | Zasady żywienia człowieka Kunachowicz WSiP |
Autorzy | H. Kunachowicz E. Czarnowska-Misztal H. Turlejska |
ISBN | 8302091490 |
Wydawnictwo | WSiP |
Cena | 35.9 zł |
EAN | 9788302091490 |
Rok wydania | b.d. |
Opis | Opis Podręcznik jest przeznaczony dla uczniów klasy II i III technikum - do nauczania przedmiotu podstawy żywienia człowieka w zawodzie technik żywienia i gospodarstwa domowego. Polecamy go również studentom studiów licencjackich na kierunkach: nauka o żywieniu, dietetyka, pielęgniarstwo, położnictwo i bromatologia. Zawiera podstawowe wiadomości z zakresu fizjologii i biochemii żywienia. Omówiono w nim najnowsze wydanie "Tabel składu i wartości odżywczych produktów spożywczych" oraz znowelizowane normy energetyczne i składniki odżywcze. Przedstawiono zasady planowania wyżywienia i organizacji żywienia z uwzględnieniem zagadnień związanych z wprowadzaniem systemu bezpieczeństwa i jakości żywności HACCP. Podano podstawowe wiadomości o żywieniu dietetycznym z uwzględnieniem nowego systemu dietetycznego i charakterystyką poszczególnych diet. Podkreślono znaczenie prawidłowego żywienia w zapobieganiu chorobom oraz negatywne skutki nieprawidłowego żywienia. Stan prawny aktualny na 2007 rok. Dodatkowy opis wydania Strony: 254, Format: 16x23 cm, Rok wydania: 2004, oprawa broszurowa |
Dostępność | brak |
Do koszyka | Towar niedostępny |