Okładka | |
Tytuł | Podstawy żywienia człowieka cz.1 REA-WSiP |
Autorzy | Dorota Czerwińska |
ISBN | 9788302140822 |
Wydawnictwo | WSiP |
Cena | 34.8 zł |
EAN | 9788302140822 |
Rok wydania | b.d. |
Opis | Opis Podręcznik do nauczania podstaw żywienia człowieka w zawodach ,,kucharz", ,,technik żywienia i gospodarstwa domowego" oraz ,,kelner". Zawiera m.in. podstawowe wiadomości na temat składników odżywczych, gospodarki wodnej i energetycznej organizmu, wartości odżywczejpokarmów, norm żywienia oraz zasad układania jadłospisów i racjonalnego planowania żywienia różnych grup ludności. Część pierwsza omawia: - zakres i znaczenie nauki o żywieniu człowieka; - składniki odżywcze i ich znaczenie dla organizmu człowieka; - gospodarkę wodną organizmu; - gospodarkę energetyczną organizmu; - wartość energetyczną pożywienia. Dodatkowy opis wydania Strony: 176, Format: 17,6x25 cm, Rok wydania: 2013, oprawa: broszurowa |
Dostępność | brak |
Do koszyka | Towar niedostępny |