Okładka | |
Tytuł | Technologia gastr. z towar.. 1 ZSZ REA-WSiP |
Autorzy | Małgorzata Konarzewska, Barbara Zielonka, Maria K |
ISBN | 9788302141041 |
Wydawnictwo | WSiP |
Cena | 40.3 zł |
EAN | 9788302141041 |
Rok wydania | b.d. |
Opis | Opis Część 1. podręcznika zawiera: wiadomości dotyczące bezpieczeństwa i higieny pracy w gastronomii, prawa żywnościowego, systemów jakości GMP, GHP, HACCP, objaśnia procesy technologiczne, omawia zioła i przyprawy, tłuszcze, warzywa, ziemniaki, grzyby, mleko i jego przetwory, jaja isosy zimne, zboża i przetwory zbożowe, sosy gorące, ciasta, owoce i desery.Staranny dobór treści pod względem merytorycznym i metodycznym, wzbogacony dużą liczbą ilustracji, schematów, fotografii i receptur, pozwoli uczniowi na szybkie i efektywne przyswojenie wiedzy zarówno teoretycznej, jak i praktycznej. W podręczniku uwzględniono standardy wymagańegzaminacyjnych. Opracowano go zgodnie z podstawą programową kształcenia w zawodzie ,,kucharz małej gastronomii". Dodatkowy opis wydania Strony: 218, Format: 20,5x26 cm, Rok wydania: 2013, oprawa: broszurowa |
Dostępność | brak |
Do koszyka | Towar niedostępny |