Okładka | |
Tytuł | Technologia gastronom. z towarozn. 1 REA-WSiP |
Autorzy | Małgorzata Konarzewska |
ISBN | 9788302140785 |
Wydawnictwo | WSiP |
Cena | 45.9 zł |
EAN | 9788302140785 |
Rok wydania | b.d. |
Opis | Opis Podręcznik składa się z trzech części. Opracowano go zgodnie z podstawą programową i programem nauczania dla zawodu ,,kucharz" na poziomie technikum. Zawiera wiadomości o środkach spożywczych, sposobach oceny sensorycznej surowców i potraw. Wiele uwagi poświęcono zagadnieniom bezpieczeństwa i higieny pracy w gastronomii, prawu żywnościowemu oraz wdrażaniu systemów GMP, GHP i HACCP. Omówiono również ocenę towaroznawczą tłuszczów, warzyw, ziemniaków, grzybów, owoców, mleka i jego przetworów oraz ichzastosowanie w produkcji potraw. Osobny rozdział poświęcono przyprawom. Podręcznik zapewnia właściwy dobór treści pod względem merytorycznym i metodycznym. Wzbogacono go dużą liczbą ilustracji, schematów, fotografii oraz receptur, co pozwoli uczniowi na szybkie przyswojenie wiedzy teoretycznej i praktycznej. Uwzględniono również standardy wymagań egzaminacyjnych. Dodatkowy opis wydania Strony: 338, Format: 17x24 cm, Rok wydania: 2013, oprawa: broszurowa |
Dostępność | brak |
Do koszyka | Towar niedostępny |