Okładka | |
Tytuł | Technika w produkcji cukierniczej REA-WSiP |
Autorzy | Katarzyna Kocierz |
ISBN | 9788302141140 |
Wydawnictwo | WSiP |
Cena | 34.8 zł |
EAN | 9788302141140 |
Rok wydania | b.d. |
Opis | Opis Podręcznik przeznaczony do nauczania zawodu ,,cukiernik" na poziomie zasadniczej szkoły zawodowej i szkoły policealnej. Opracowany zgodnie z podstawą programową i standardamiwymagań egzaminacyjnych. Dopuszczony przez MEN do użytku szkolnego. Zawiera najważniejsze informacje dotyczące budowy, zasad działania oraz eksploatacji nowoczesnych maszyn i urządzeń stosowanych w produkcji cukierniczej. Składa się z 18 rozdziałów omawiających wyczerpująco poszczególne zagadnienia, m.in.: rysunek techniczny, części maszyn, urządzenia chłodnicze, organizację zakładu ciastkarskiego, piece cukiernicze. Przygotowany w sposób jasny i przystępny stanowi niezwykle cenne źródło wiedzy dla uczniów i słuchaczy kształcących się zawodzie cukiernika. Podręcznik ma bardzo atrakcyjną szatę graficzną, zawiera wiele kolorowych ilustracji, tabel, schematów i wykresów, które pomogą szybko i efektywnie przyswoić wiedzę dotyczącą np.: - rysunku technicznego, materiałów konstrukcyjnych i części maszyn; - podstawowych wiadomości z elektrotechniki; - aparatury kontrolno-pomiarowej; - urządzeń chłodniczych; - transportu wewnętrznego; - organizacji zakładu ciastkarskiego; - urządzeń do przygotowania surowców i półproduktów; - narządzi ręcznych oraz maszyn i urządzeń do wytwarzania i obróbki ciasta; - pieców cukierniczych oraz urządzeń do smażenia i pieczenia; - urządzeń do produkcji lodów; - urządzeń do glazurowania, żelowania, oblewania, krojenia, pakowania wyrobów cukierniczych i mycia pojemników; - mechanizacji produkcji cukierniczej; - maszyn i urządzeń do produkcji karmelków; - gospodarki energetycznej i wodno-ściekowej; - zasad udzielania pomocy przedlekarskiej ofiarom wypadków przy pracy. Dodatkowy opis wydania Strony: 211, Format: 17,6x25 cm, Rok wydania: 2013, oprawa: broszurowa |
Dostępność | brak |
Do koszyka | Towar niedostępny |