Okładka | |
Tytuł | Technologie prod. cukierniczej. tom II cz.1 REA |
Autorzy | Magdalena Kaźmierczak |
ISBN | 9788302147180 |
Wydawnictwo | WSiP |
Cena | 43 zł |
EAN | 9788302147180 |
Rok wydania | b.d. |
Opis | Opis Podręcznik do nauki zawodów technik technologii żywności na poziomie technikum i cukiernik na poziomie szkoły zawodowej w zakresie kwalifikacji T4 (Produkcja wyrobów cukierniczych). Przedstawia zasady bezpiecznego funkcjonowania zakładu cukierniczego, a także wyczerpująco omawia typowe wyroby ciastkarskie. Każdy rodzaj produktu uczeń ma szansę wykonać samodzielnie, korzystając z gotowego przepisu i procedur, które często uwzględniają różnice w wyposażeniu szkolnych pracowni. Kontrolę umiejętności praktycznych wspomagają tabele z zestawieniem wad, które powstały w wyrobach na skutek błędów najczęściej popełnianych w procesie produkcji. Pytania na zakończenie rozdziałów sprawdzają nie tylko wiedzę, ale także zachęcają do doskonalenia umiejętności. Dodatkowy opis wydania Strony: 248, Format: 17x24 cm, Rok wydania: 2014, oprawa: broszurowa |
Dostępność | brak |
Do koszyka | Towar niedostępny |