Okładka | |
Tytuł | Produkcja zwierzęca cz.1 REA - WSiP |
Autorzy | Ewa Marciniak-Kulka |
ISBN | 9788302147296 |
Wydawnictwo | WSiP |
Cena | 44.3 zł |
EAN | 9788302147296 |
Rok wydania | b.d. |
Opis | Opis Podręcznik stanowi kompendium podstawowej, istotnej dla technika rolnika wiedzy z zakresu produkcji zwierzęcej, która pomoże ukształtować profesjonalne umiejętności i podstawy zawodowe. Wiedza z zakresu przedmiotu produkcja zwierzęca jest podana w dwóch częściach podręcznika. Jej opanowanie pomoże w realizowaniu przyszłych zadań zawodowych.W I części podręcznika podano informacje dotyczące:- budowy i funkcjonowania zwierząt gospodarskich;- zasad żywienia zwierząt;- wartości pasz stosowanych w żywieniu zwierząt;- warunków w środowisku bytowania zwierząt związanych z higieną produkcji zwierzęcej;- pokroju zwierząt i podstawowych założeń technologii produkcji.W II części podręcznika skoncentrowano się na określeniu:- technologicznych podstaw chowu i hodowli bydła;- technologicznych podstaw chowu owiec, kóz, trzody chlewnej i koni;- technologicznych podstaw produkcji drobiarskiej;- produkcji zwierzęcej w rolnictwie ekologicznym;- elementów hodowli zwierząt z uwzględnieniem ich rejestrowania i znakowania;- formalno-prawnych podstaw chowu zwierząt, profilaktyki weterynaryjnej, obrotu zwierzętami i ich produktami.Zdobycie tej wiedzy pozwoli na podejmowanie zadań związanych z uzyskiwaniem wysokiej jakości mleka, mięsa i jaj, które stanowią bardzo ważne produkty żywnościowe. Ich jakość bezpośrednio przekłada się bowiem na zdrowie i jakość życia konsumenta. Dodatkowy opis wydania Strony: 224, Format: 17,6x25 cm, Rok wydania: 2014, oprawa: broszurowa |
Dostępność | brak |
Do koszyka | Towar niedostępny |