Okładka | |
Tytuł | Technologia przetwórstwa mięsa |
Autorzy | Adam Olszewski |
ISBN | 9788363623197 |
Wydawnictwo | WNT |
Cena | 60 zł |
EAN | 9788363623197 |
Rok wydania | b.d. |
Opis | Opis Oto książka, w której przedstawiono całość zagadnień dotyczących nowoczesnego przetwórstwa mięsa. Omówiono w niej m.in. metody uboju zwierząt rzeźnych, sposoby rozbioru tusz, produkcję wędlin, tłuszczów jadalnych i konserw oraz metody utrwalania mięsa i jego przetworów. Opisano także najnowsze procesy technologiczne i zastosowanie w nich nowoczesnych urządzeń produkcyjnych. Uwzględniono problemy higieny produkcji i higieny pracy. Podano zasady HACCP, GMP i GPH oraz zamieszczono odpowiednie normy ISO 9000. W drugim wydaniu podręcznika uaktualniono m.in. wykaz dozwolonych substancji dodatkowych dopuszczonych do stosowania w produkcji przetworów mięsnych i drobiowych, a także obowiązujące przepisy dotyczące przetwórstwa mięsa. Ponadto podano nową klasyfikację tusz zwierząt rzeźnych w systemie SEUROP.Podręcznik jest przeznaczony dla uczniów zdobywających zawód rzeźnika-wędliniarza. Dodatkowy opis wydania Strony: 346, Format: 16,5x24 cm, Rok wydania: 2014, oprawa: broszurowa |
Dostępność | brak |
Do koszyka | Towar niedostępny |