Okładka | |
Tytuł | Odroczony rozrost. Technologia w piekarni |
Autorzy | Pod red.nauk. Hans Huber |
ISBN | 9788301180034 |
Wydawnictwo | Wydawnictwo Naukowe PWN |
Cena | 79.91 zł |
EAN | 9788301180034 |
Rok wydania | b.d. |
Opis | Opis Klienci oczekują świeżych bułeczek, bez względu na porę dnia. Jak zmodernizować produkcję i rozszerzyć asortyment bez ryzyka zwrotów?Niezbędnik piekarza, dedykowany właścicielom piekarń i cukierni, technologom i uczniom. Podpowiada praktyczne rozwiązania, koncentrując się wokół zastosowań technologii chłodniczych:-technologia prowadzenia gary w obniżonej temperaturze (odroczony rozrost), pozwala na odroczenie momentu wypieku o kilka-kilkanaście godzin oraz wyraźnie poprawia jakość wyrobów;-procesy technologiczne oparte o mroźnie szokowe oraz produkty głęboko mrożone umożliwiają transport uformowanych i wyrośniętych kęsów na znaczne odległości oraz jeszcze dłuższe przechowywanie. Proces wypieku staje się łatwiejszy i możliwy nawet dla mniej wykwalifikowanego personelu.W książce znaleźć można:-podstawy teoretyczne,-przykłady instalacji, omówienie obsługi urządzeń,-cenne wskazówki, poparte wynikami eksperymentów,-porady, na co trzeba zwrócić uwagę planując rozbudowę zakładu,-sklep firmowy od czego zacząć?Teraz już nic nie stoi na przeszkodzie, aby rozpocząć wypiek bezpośrednio w punktach sprzedaży - sieci partnerów lub... własnej! Dodatkowy opis wydania Strony: 172, Format: 15,5x24,5 cm, Rok wydania: 2014, oprawa: twarda |
Dostępność | brak |
Do koszyka | Towar niedostępny |