Okładka | |
Tytuł | Procesy tech. w gastr. Kwal. T.6 ćw cz. 2 REA-WSiP |
Autorzy | Lidia Górska, Iwona Namysław |
ISBN | 9788302152573 |
Wydawnictwo | WSiP |
Cena | 49.2 zł |
EAN | 9788302152573 |
Rok wydania | b.d. |
Opis | Opis Zeszyt ćwiczeń, przeznaczony do kształcenia praktycznego w zawodzie kucharz oraz technik żywienia i usług gastronomicznych, jest skorelowany z podręcznikiem Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. Część 2. Przedstawia zagadnienia i pomaga wyćwiczyć umiejętności z zakresu kwalifikacji T.6 (Sporządzanie potraw i napojów). Obejmuje tematy dotyczące zup, sosów gorących, ciast, potraw z mięs zwierząt rzeźnych, drobiu, dziczyzny, ryb, owoców morza, potraw półmięsnych, potraw wegetariańskich, zakąsek, deserów, napojów. Omawia również zagadnienia związane z kuchnią polską, kuchniami regionalnymi, kuchniami narodowymi, potrawami dietetycznymi oraz żywnością wygodną i funkcjonalną. Dodatkowy opis wydania Strony: 488, Format:, Rok wydania: 2015, oprawa: broszurowa |
Dostępność | brak |
Do koszyka | Towar niedostępny |