Okładka | |
Tytuł | Agrobiznes - Podstawy Przetwórstwa Spożywczeg WSiP |
Autorzy | Ewa Hanna Lada |
ISBN | 8302101267 |
Wydawnictwo | WSiP |
Cena | 29.6 zł |
EAN | 9788302101267 |
Rok wydania | b.d. |
Opis | Opis Podręcznik stanowi kompendium wiedzy na temat przetwórstwa spożywczego. Jest zgodny z programem nauczania 2307/MRiGŻ/1997.08.18 i pomocny w przygotowaniu do egzaminu potwierdzającego kwalifikacje zawodowe w zawodzie technik agrobiznesu 341[01]. Materiał nauczania został podzielony na 9 głównych działów: ♦ klasyfikacja przemysłu spożywczego, ♦ baza surowcowa, ♦ operacje i procesy jednostkowe, ♦ utrwalanie żywności, ♦ organizacja procesu technologicznego, ♦ charakterystyka wybranych branż, ♦ towaroznawstwo, ♦ opakowania, ♦ oraz ekologia a przetwórstwo spożywcze. Przedstawia charakterystykę wybranych branż przetwórstwa spożywczego: przemysł zbożowo-młynarski, produkcję piekarsko-ciastkarską, przemysł cukrowniczy, przetwórstwo owocowo-warzywne, przetwórstwo ziemniaków, przemysł olejarski, przetwórstwo mięsne, produkcję mleczarską, przetwórstwo jajczarsko-drobiarskie oraz przemysł fermentacyjny Na końcu zamieszczono skorowidz ważniejszych terminów i haseł. Dodatkowy opis wydania Strony: 200, Format: 17x24 cm, Rok wydania: 2008, oprawa broszurowa |
Dostępność | brak |
Do koszyka | Towar niedostępny |