tel/fax. 32 204 41 61 tel. 693 059 501 Regulamin Polityka prywatności Dostawa i płatność Twój koszyk

Logowanie

Nazwa użytkownika:
(login lub adres e-mail)
Hasło:

Utwórz nowe konto Prześlij nowe hasło

księgarnia Świat Ucznia

Piątek, 26 kwietnia 2024

Książki

Agrobiznes - Podstawy Przetwórstwa Spożywczeg WSiP

Okładka
TytułAgrobiznes - Podstawy Przetwórstwa Spożywczeg WSiP
AutorzyEwa Hanna Lada
ISBN8302101267
WydawnictwoWSiP
Cena29.6 zł
EAN9788302101267
Rok wydaniab.d.
OpisOpis
Podręcznik stanowi kompendium wiedzy na temat przetwórstwa spożywczego.
Jest zgodny z programem nauczania 2307/MRiGŻ/1997.08.18 i pomocny w przygotowaniu do egzaminu potwierdzającego kwalifikacje zawodowe w zawodzie technik agrobiznesu 341[01].

Materiał nauczania został podzielony na 9 głównych działów:
♦ klasyfikacja przemysłu spożywczego,
♦ baza surowcowa,
♦ operacje i procesy jednostkowe,
♦ utrwalanie żywności,
♦ organizacja procesu technologicznego,
♦ charakterystyka wybranych branż,
♦ towaroznawstwo,
♦ opakowania,
♦ oraz ekologia a przetwórstwo spożywcze.

Przedstawia charakterystykę wybranych branż przetwórstwa spożywczego: przemysł zbożowo-młynarski, produkcję piekarsko-ciastkarską, przemysł cukrowniczy, przetwórstwo owocowo-warzywne, przetwórstwo ziemniaków, przemysł olejarski, przetwórstwo mięsne, produkcję mleczarską, przetwórstwo jajczarsko-drobiarskie oraz przemysł fermentacyjny
Na końcu zamieszczono skorowidz ważniejszych terminów i haseł.


Dodatkowy opis wydania
Strony: 200, Format: 17x24 cm, Rok wydania: 2008, oprawa broszurowa
Dostępność
brak
Do koszykaTowar niedostępny
© 2013-2015 Księgarnia Świat Ucznia Katowice

Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na akceptację plików cookies zgodnie z ustawieniami przeglądarki. Dowiedz się więcej.