Okładka | ![]() |
Tytuł | Technologia gastron. z towarozn. cz.1 Procner WSiP |
Autorzy | Procner Aleksandra |
ISBN | 9788302027895 |
Wydawnictwo | WSiP |
Cena | 38.1 zł |
EAN | 9788302027895 |
Rok wydania | b.d. |
Opis | Opis Książka jest przeznaczona dla uczniów klasy I technikum, zawód: technik żywienia, specjalność: żywienie zbiorowe, oraz dla uczniów technikum o szerokim profilu nauczania, specjalność: technologia i organizacja żywienia.rka podaje w niej podstawowe przepisy sanitarno-higieniczne obowiązujące w zakładach żywienia zbiorowego oraz przepisy i normy obowiązujące w gospodarce żywnościowej. Charakteryzuje środki żywnościowe i metody ich utrwalania, omawia znaczenie analizy sensorycznej w ocenie jakości surowców i potraw, warunki i metody przeprowadzania oceny. Przedstawia procesy technologiczne stosowane w produkcji gastronomicznej. Szczegółowo omawia ocenę towaroznawczą i zastosowanie tłuszczów spożywczych, warzyw, ziemniaków, grzybów, owoców, mleka oraz przetworów mlecznych w technologii gastronomicznej. Dodatkowy opis wydania Strony: 256, Format: 14x20 cm, Rok wydania: 2007, oprawa broszurowa |
Dostępność | brak |
Do koszyka | Towar niedostępny |