Okładka | |
Tytuł | Technologia żywności cz.4 Dłużewski WSiP |
Autorzy | Mieczysław Dłużewski, Danuta Kołożyn-Krajewska |
ISBN | 8302079788 |
Wydawnictwo | WSiP |
Cena | 37.1 zł |
EAN | 9788302079788 |
Rok wydania | b.d. |
Opis | Opis autorzy: Mieczysław Dłużewski, Danuta Kołożyn-Krajewska, Tadeusz Sikora, Karol Krajewski, Włodzimierz Kamiński, Anna Dłużewska, Leonard Jankiewicz, Andrzej Jarczyk, Mirosław Słowiński Podręcznik jest przeznaczony dla uczniów klasy IV technikum technologii żywności oraz szkoły policealnej; zawód technik technologii żywności. Polecamy go również uczniom liceum profilowanego o profilu: rolniczo-spożywczym, blok tematyczny- podstawy przetwórstwa żywności. Zawiera podstawowe wiadomości z zakresu produkcji piekarsko-ciastkarskiej, przetwórstwa mięsnego, przetwórstwa surowców pochodzenia morskiego, przetwórstwa jajczarsko-drobiarskiego, przetwórstwa mleczarskiego oraz produkcji koncentratów spożywczych. Ponadto podano w nim informacje na temat organizacji i kontroli procesu technologicznego, omówiono także kalkulację kosztów produkcji i obliczanie cen zbytu w zakładach przetwórstwa spożywczego. Dodatkowy opis wydania Strony: 352, Format: 18x26 cm, Rok wydania: 2008, oprawa broszurowa |
Dostępność | brak |
Do koszyka | Towar niedostępny |