Okładka | |
Tytuł | Technologia gastr. z towar.. 1 Konarzewska ZSZ REA |
Autorzy | Małgorzata Konarzewska, Barbara Zielonka |
ISBN | 8371414692 |
Wydawnictwo | REA |
Cena | 40.3 zł |
EAN | 9788371414695 |
Rok wydania | b.d. |
Opis | Opis Podręcznik został opracowany zgodnie z podstawą programową kształcenia w zawodzie kucharz małej gastronomii. Część I podręcznika zawiera wiadomości dotyczące bezpieczeństwa i higieny pracy w gastronomii oraz prawa żywnościowego systemów jakości GMP, GHP, HACCP, objaśnia procesy technologiczne, zioła i przyprawy, tłuszcze, warzywa, ziemniaki, grzyby, mleko i jego przetwory, jaja i sosy zimne, zboża i przetwory zbożowe, sosy gorące, ciasta, owoce i desery. Staranny dobór treści pod względem merytorycznym i metodycznym, wzbogacony dużą liczbą ilustracji, schematów, fotografii oraz receptury, pozwoli uczniowi na szybkie i efektywne przyswojenie wiedzy zarówno teoretycznej, jak i praktycznej. Na podkreślenie zasługuje fakt, że Autorki uwzględniły w podręczniku standardy wymagań egzaminacyjnych. Dodatkowy opis wydania Strony: 220, Format: 19x25 cm, Rok wydania: 2009, oprawa broszurowa |
Dostępność | brak |
Do koszyka | Towar niedostępny |