Okładka | |
Tytuł | Prowadzenie produkcji zwierzęcej cz.1 R.3.2 WSIP |
Autorzy | Barbara Biesiada-Drzazga, Alina Janocha |
ISBN | 9788302167768 |
Wydawnictwo | WSiP |
Cena | 43 zł |
EAN | 9788302167768 |
Rok wydania | b.d. |
Opis | Opis Tytuł będący następcą wielokrotnie wznawianej Produkcji zwierzęcej! Podręcznik do nauki zawodów technik rolnik, technik agrobiznesu i rolnik dokładnie taki, jakiego potrzebują uczniowie: przystępny, obrazowy i napisany prostym językiem. Porusza zagadnienia związane z prowadzeniem produkcji zwierzęcej. Dokładnie omówiono w nim właściwe żywienie zwierząt ze względu na gatunek, typ użytkowania oraz liczbę w gospodarstwie, podkreśla też obowiązek humanitarnego obchodzenia się z nimi. Wnikliwie przedstawiono anatomię zwierząt gospodarskich w nauce pomagają schematy i zdjęcia! Część 1. podręcznika charakteryzuje hodowlę bydła. W opisach ras bydła podano wskazówki, do jakiego typu gospodarstwa rekomenduje się daną odmianę. Przybliżono też przepisy prawne dotyczące warunków utrzymania bydła. Autorzy publikacji to nauczyciele akademiccy i naukowcy z Uniwersytetu Przyrodniczo-Humanistycznego w Siedlcach, znani m.in. ze stosowanej w szkołach Produkcji zwierzęcej, którą zastępuje właśnie ten nowoczesny podręcznik. Dodatkowy opis wydania Strony: 278, Format: 17x24,5 cm, Rok wydania: 2017, oprawa: broszurowa |
Dostępność | brak |
Do koszyka | Towar niedostępny |