Okładka | |
Tytuł | Podstawy gastronomii i technologii żywn. cz.2 WSiP |
Autorzy | Anna Kmiołek |
ISBN | 9788302167829 |
Wydawnictwo | WSiP |
Cena | 44.3 zł |
EAN | 9788302167829 |
Rok wydania | b.d. |
Opis | Opis Podręcznik pomaga nabyć kompetencje wyszczególnione w Podstawie kształcenia w zawodach,czyli w umiejętnościach stanowiących podbudowę do kształcenia w zawodach: piekarz, cukiernik, wędliniarz, technik technologii żywności, technik przetwórstwa mleczarskiego, przetwórca ryb. Znana i ceniona autorka w przystępnej formie przybliża przepisy obowiązujące w przemyśle spożywczym, szczególny nacisk kładąc na właściwe przygotowywanie receptur. Opisuje pożyteczne i szkodliwe działanie mikroorganizmów w przetwórstwie spożywczym, bardzo dokładnie omawia też temat bezpieczeństwa żywności. Uczeń znajdzie tu również opisy maszyn i urządzeń stosowanych w gastronomii oraz kwestie związane z rysunkami technicznymi i schematami. Wiele przykładów dokumentacji sanitarnej zgodnej z systemem HACCP pomaga opanować ten trudny, a zarazem ważny materiał. Dodatkowy opis wydania Strony: 192, Format: 17x24 cm, Rok wydania: 2017, oprawa: broszurowa |
Dostępność | brak |
Do koszyka | Towar niedostępny |