tel/fax. 32 204 41 61 tel. 693 059 501 Regulamin Polityka prywatności Dostawa i płatność Twój koszyk

Logowanie

Nazwa użytkownika:
(login lub adres e-mail)
Hasło:

Utwórz nowe konto Prześlij nowe hasło

księgarnia Świat Ucznia

Piątek, 19 kwietnia 2024

Książki

Kwalifikacja A.36. Prowadzenie rachunkowości cz.2

Okładka
TytułKwalifikacja A.36. Prowadzenie rachunkowości cz.2
AutorzyMarcin Michalik, Gabriela Piech
ISBN9788328326613
WydawnictwoHelion
Cena39.9 zł
EAN9788328326613
Rok wydaniab.d.
OpisOpis
Ta wiedza się opłaca!
Ekonomista to zawód powszechny w gospodarce rynkowej. Zatrudnienie wykwalifikowanego ekonomisty gwarantuje sukces finansowy przedsiębiorstwa. Taki pracownik przygotowuje informacje będące podstawą decyzji podejmowanych przez kadrę kierowniczą. Uczeń kształcący się w zawodzie technika ekonomisty po ukończeniu edukacji staje się specjalistą w zakresie organizowania i prowadzenia działalności gospodarczej oraz prowadzenia rachunkowości w przedsiębiorstwach.
Kwalifikacja A.36. Część 2. Prowadzenie rachunkowości. Podręcznik do nauki zawodów technik ekonomista i technik rachunkowości w sposób przystępny prezentuje wiadomości teoretyczne z zakresu dokumentowania i ewidencjonowania operacji gospodarczych związanych z prowadzeniem i rozliczaniem inwentaryzacji. Wyjaśnia zawiłości dotyczące sporządzania sprawozdania finansowego, w tym tworzenia bilansu oraz rachunku zysków i strat. Autorzy wnikliwie przyjrzeli się także różnym sposobom prowadzenia analizy finansowej ze względu na rodzaj dobranego wskaźnika. Co więcej, każdą grupę wskaźników zobrazowano przykładem z rozwiązaniem, obliczeniami, interpretacją oraz analizą badanego zjawiska. Niewątpliwym wsparciem dla uczniów i nauczycieli będą ciekawe przykłady rozwiązań praktycznych stosowanych w organizacjach. Do podręcznika dołączono wzory wymaganych dokumentów, w tym sprawozdania finansowego dla wszystkich typów przedsiębiorstw, także dla małych jednostek oraz jednostek mikro. Zaproponowane zadania do wykonania pozwolą na samodzielne sprawdzenie poziomu posiadanej wiedzy przed przystąpieniem do egzaminu zawodowego z kwalifikacji A.36. Prowadzenie rachunkowości. Zadania przewidują wykorzystanie programu finansowo-księgowego, co dodatkowo ułatwi uczniom i słuchaczom sprostanie wymogom późniejszej pracy zawodowej.
Technik Ekonomista to doskonały, charakteryzujący się wysoką jakością i kompletny zestaw edukacyjny, przygotowany przez dysponujących ogromnym doświadczeniem liderów na rynku książek edukacyjnych i biznesowych wydawnictwa Helion oraz Onepress.
Wybór podręczników z tej serii bez wątpienia przyczyni się do podniesienia jakości pracy nauczycieli oraz efektów nauki uczniów.
Podręczniki należące do tej serii zostały opracowane z myślą o wykształceniu kompetentnych techników, którzy bez trudu poradzą sobie z wyzwaniami w świecie współczesnej ekonomii i rachunkowości. Dzięki wiedzy zawartej w tych publikacjach możliwe będzie wykształcenie najwyższej klasy praktyków rachunkowości, pracowników działów księgowości, działów rachuby płac i pionów finansowo-księgowych firm. Jakość przygotowanego materiału docenią także osoby planujące prowadzenie własnej działalności gospodarczej. Koncepcja opracowania zawiera przedstawienie sposobu prowadzenia ksiąg rachunkowych odrębnie dla przedsiębiorstwa produkcyjnego, handlowego i usługowego. Ta książka pozwoli zarówno przygotować się do egzaminu zawodowego, jak i uzyskać wiedzę praktyczną, przydatną w przyszłej pracy.
W skład zestawu Technik Ekonomista wchodzą także:
Kwalifikacja A.36. Część 1. Prowadzenie rachunkowości. Podręcznik do nauki zawodów technik ekonomista i technik rachunkowości
Kwalifikacja A.35. Część 1. Planowanie i prowadzenie działalności w organizacji. Podręcznik do nauki zawodu technik ekonomista
Kwalifikacja A.35. Część 2. Planowanie i prowadzenie działalności w organizacji. Podręcznik do nauki zawodu technik ekonomista


Dodatkowy opis wydania
Strony: 232, Format: 16,8x23,7 cm, Rok wydania: 2017, oprawa: broszurowa
Dostępność
brak
Do koszykaTowar niedostępny
© 2013-2015 Księgarnia Świat Ucznia Katowice

Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na akceptację plików cookies zgodnie z ustawieniami przeglądarki. Dowiedz się więcej.