Okładka | |
Tytuł | Prowadzenie produkcji zwierzęcej cz.2 R.3.2 WSIP |
Autorzy | praca zbiorowa |
ISBN | 9788302167775 |
Wydawnictwo | WSiP |
Cena | 43 zł |
EAN | 9788302167775 |
Rok wydania | b.d. |
Opis | Opis Nowoczesny podręcznik do nauki zawodów technik rolnik, technik agrobiznesu i rolnik. W części 2. omówiono hodowlę trzody chlewnej, owiec, kóz, drobiu i koni. Duży nacisk położono na odpowiedni dobór rasy zwierzęcia w celu osiągniecia pożądanych efektów hodowli. Dokładnie opisano też kierunki użytkowania zwierząt. Skrótowo scharakteryzowano sprzęt jeździecki i uprzęże. Publikacja wprowadza w podstawowe zagadnienia związane z wykorzystaniem produktów pochodzenia zwierzęcego mleka, wełny, skór, mięsa, tak by przyszły rolnik mógł racjonalnie zaplanować produkcję w swoim gospodarstwie. Omawia także produkcję ekologiczną zawiera wiele cennych wskazówek dotyczących doboru ras zwierząt pod kątem ich hodowli w gospodarstwie ekologicznym. Dodatkowy opis wydania Strony: 400, Format: 17x24 cm, Rok wydania: 2017, oprawa: broszurowa |
Dostępność | brak |
Do koszyka | Towar niedostępny |