Okładka | |
Tytuł | Produkcja Zwierzęca cz. 1 REA |
Autorzy | Ewa Marciniak-Kulka |
ISBN | 8371419843 |
Wydawnictwo | REA |
Cena | 41.8 zł |
EAN | 9788371419843 |
Rok wydania | b.d. |
Opis | Opis Podręcznik stanowi kompendium podstawowej, istotnej dla technika rolnika wiedzy z zakresu produkcji zwierzęcej, która pomoże ukształtować profesjonalne umiejętności i postawy zawodowe. Wiedza z zakresu przedmiotu produkcja zwierzęca jest podana w dwóch częściach podręcznika. Jej opanowanie pomoże w realizowaniu przyszłych zadań zawodowych.W I części podręcznika podano informacje dotyczące:- budowy i funkcjonowania zwierząt gospodarskich;- zasad żywienia zwierząt;- wartości pasz stosowanych w żywieniu zwierząt;- warunków w środowisku bytowania zwierząt związanych z higieną produkcji zwierzęcej;- pokroju zwierząt i podstawowych założeń technologii produkcji.W II części podręcznika skoncentrowano się na określeniu:- technologicznych podstaw chowu i hodowli bydła;- technologicznych podstaw chowu owiec, kóz, trzody chlewnej i koni;- technologicznych podstaw produkcji drobiarskiej;- produkcji zwierzęcej w rolnictwie ekologicznym;- elementów hodowli zwierząt z uwzględnieniem ich rejestrowania i znakowania;formalno-prawnych podstaw chowu zwierząt, profilaktyki weterynaryjnej, obrotu zwierzętami i ich produktami.Zdobycie tej wiedzy pozwoli na podejmowanie zadań związanych z uzyskiwaniem wysokiej jakości mleka, mięsa i jaj, które stanowią bardzo ważne produkty żywnościowe. Ich jakość bezpośrednio przekłada się bowiem na zdrowie i jakość życia konsumenta. Dodatkowy opis wydania Strony: 224, Format: 17x24 cm, Rok wydania: 2009, oprawa broszurowa |
Dostępność | brak |
Do koszyka | Towar niedostępny |