tel/fax. 32 204 41 61 tel. 693 059 501 Regulamin Polityka prywatności Dostawa i płatność Twój koszyk

Logowanie

Nazwa użytkownika:
(login lub adres e-mail)
Hasło:

Utwórz nowe konto Prześlij nowe hasło

księgarnia Świat Ucznia

Sobota, 20 kwietnia 2024

Książki

Produkcja Zwierzęca cz. 1 REA

Okładka
TytułProdukcja Zwierzęca cz. 1 REA
AutorzyEwa Marciniak-Kulka
ISBN8371419843
WydawnictwoREA
Cena41.8 zł
EAN9788371419843
Rok wydaniab.d.
OpisOpis
Podręcznik stanowi kompendium podstawowej, istotnej dla technika rolnika wiedzy z zakresu produkcji zwierzęcej, która pomoże ukształtować profesjonalne umiejętności i postawy zawodowe. Wiedza z zakresu przedmiotu produkcja zwierzęca jest podana w dwóch częściach podręcznika. Jej opanowanie pomoże w realizowaniu przyszłych zadań zawodowych.W I części podręcznika podano informacje dotyczące:- budowy i funkcjonowania zwierząt gospodarskich;- zasad żywienia zwierząt;- wartości pasz stosowanych w żywieniu zwierząt;- warunków w środowisku bytowania zwierząt związanych z higieną produkcji zwierzęcej;- pokroju zwierząt i podstawowych założeń technologii produkcji.W II części podręcznika skoncentrowano się na określeniu:- technologicznych podstaw chowu i hodowli bydła;- technologicznych podstaw chowu owiec, kóz, trzody chlewnej i koni;- technologicznych podstaw produkcji drobiarskiej;- produkcji zwierzęcej w rolnictwie ekologicznym;- elementów hodowli zwierząt z uwzględnieniem ich rejestrowania i znakowania;formalno-prawnych podstaw chowu zwierząt, profilaktyki weterynaryjnej, obrotu zwierzętami i ich produktami.Zdobycie tej wiedzy pozwoli na podejmowanie zadań związanych z uzyskiwaniem wysokiej jakości mleka, mięsa i jaj, które stanowią bardzo ważne produkty żywnościowe. Ich jakość bezpośrednio przekłada się bowiem na zdrowie i jakość życia konsumenta.

Dodatkowy opis wydania
Strony: 224, Format: 17x24 cm, Rok wydania: 2009, oprawa broszurowa
Dostępność
brak
Do koszykaTowar niedostępny
© 2013-2015 Księgarnia Świat Ucznia Katowice

Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na akceptację plików cookies zgodnie z ustawieniami przeglądarki. Dowiedz się więcej.