Okładka | |
Tytuł | Zbiór zadań z gastronomii WSiP |
Autorzy | Magdalena Kaźmierczak |
ISBN | 9788302173714 |
Wydawnictwo | WSiP |
Cena | 31.9 zł |
EAN | 9788302173714 |
Rok wydania | b.d. |
Opis | Opis Zbiór zadań pozwala ćwiczyć umiejętności liczenia wszystkich elementów z jakimi pracownik w zawodach kucharza i technika żywienia i usług gastronomicznych będzie miał do czynienia. Zadania są zebrane w czterech rozdziałach. Pierwszy dotyczy wyliczania wartości odżywczej i zawartości poszczególnych składników potraw, drugi weryfikuje umiejętności sporządzania potraw i napojów, trzeci sprawdza wiedzę na temat organizacji przyjęć i przygotowania sali bankietowej, ostatni zaś skupia się na rozliczeniach finansowych. Zadania są zwykle bardziej rozbudowane niż polecenia na części testowej egzaminu potwierdzającego kwalifikacje w zawodzie, dzięki czemu stanowią świetne ćwiczenie dla ucznia.Podręcznik jest dostosowany językowo i merytorycznie do wieku odbiorcy. Zawiera podstawową terminologię techniczną stosowaną w branży gastronomicznej.
Dodatkowy opis wydania Strony: 94, Format: 17x24 cm, Rok wydania: 2018, oprawa: broszurowa |
Dostępność | brak |
Do koszyka | Towar niedostępny |