Okładka | |
Tytuł | Sporządzanie potraw i napojów Kw. TG.07 cz.2 WSiP |
Autorzy | Anna Kmiołek-Gizara |
ISBN | 9788302173608 |
Wydawnictwo | WSiP |
Cena | 55.3 zł |
EAN | 9788302173608 |
Rok wydania | b.d. |
Opis | Opis W podręczniku omówiono zagadnienia zawarte w opisie kwalifikacji TG.07. Skoncentrowano się na przedstawieniu grup surowców i sposobów ich przetwarzania w trakcie przygotowywania produktów i półproduktów gastronomicznych. Wybrana przez autorkę metoda przekazywania wiedzy umożliwia uczniowi zdobycie wszystkich niezbędnych informacji o danym surowcu i jego wykorzystaniu kulinarnym. Na końcu podręcznika znajdują się wybrane receptury. Oddzielenie części teoretycznej od ćwiczeń praktycznych ułatwia uczniowi przygotowanie się do poszczególnych części egzaminu potwierdzającego kwalifikację w zawodzie. Podręcznik jest dostosowany językowo i merytorycznie do wieku odbiorcy. Zaprezentowano tu podstawową terminologię techniczną stosowaną w branży gastronomicznej, w przypadku terminów obcojęzycznych wskazano ich poprawną wymowę. Podręcznik zawiera wykaz najważniejszych terminów i pojęć branżowych w językach polskim, angielskim i niemieckim. Dodatkowy opis wydania Strony: 680, Rok wydania: 2018, oprawa: broszurowa |
Dostępność | brak |
Do koszyka | Towar niedostępny |