Okładka | |
Tytuł | Towaroznawstwo żywności Kołożyn-Krajewska WSiP |
Autorzy | T. Sikora, D. Kołożyn-Krajewska |
ISBN | 8302091506 |
Wydawnictwo | WSiP |
Cena | 38.1 zł |
EAN | 9788302091506 |
Rok wydania | b.d. |
Opis | Opis Książka zawiera usystematyzowaną wiedzę z zakresu towaroznawstwa żywności. Omawiane produkty żywnościowe są podzielone na grupy zgodnie z najnowszym systemem Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług. W porównaniu z poprzednim V wydaniem uaktualniono podawane informacje zgodnie ze zmianami w ustawach i rozporządzeniach, które ostatnio weszły w życie; zmieniono szatę graficzną, zastosowano dodatkowy kolor czcionki do wyróżnienia ważniejszych wiadomości. Podręcznik umożliwi uczniowi zdobycie umiejętności klasyfikowania towarów żywnościowych, udzielania porad na temat sprzedawanego towaru, informowania o składzie surowcowym produktu, jego właściwościach, wartości odżywczej i sposobie użytkowania, określania czynników wpływających na jakość towarów, odczytywania i interpretowania oznaczeń na artykułach żywnościowych i ich opakowaniach. Będzie też potrafił rozróżniać wady towarów i określać przyczyny ich powstawania. Zdobędzie umiejętnościpotrzebne w pracy handlowca określone w podstawie programowej kształcenia w zawodzie technik handlowiec. Z książki tej mogą korzystać uczniowie i studenci kierunków towaroznawstwa szkół ekonomicznych różnych typów, wydziału żywienia człowieka i wydziałów technologii żywności. Może być także pomocna dla wszystkich osób zajmujących się obrotem żywności i zainteresowanych tą tematyką konsumentów. Dodatkowy opis wydania Strony: 372, Format: 15x21 cm, Rok wydania: 2004, oprawa broszurowa |
Dostępność | brak |
Do koszyka | Towar niedostępny |